​​Eisenfelt Academy

​Gespecialiseerd in innovatie en startups

De Eisenfelt Academy is onderdeel van John D. Eisenfelt en richt zich specifiek op de ondersteuning van innovatie in bedrijven en het begeleiden van startups. De marketing en sales methodieken en werkwijzen van de John D. Eisenfelt zijn door de Academy specifiek toepasbaar gemaakt op de vraagstukken rondom innovatie en startups.

Onderstaande docenten werken exclusief voor de Eisenfelt Academy. Indien nodig worden andere partners van de John D. Eisenfelt ingezet en wordt samengewerkt met andere ervaren trainers, acteurs en facilitators.

Onze docenten

​Onze docenten werken exclusief voor de Eisenfelt Academy. Indien nodig worden andere partners van de John D. Eisenfelt ingezet en wordt samengewerkt met andere ervaren trainers, acteurs en facilitators.

Aan de slag met innovatie

Ron - Docent Eisenfelt Academy

Ron Lameij

​Ron Lameij is de oprichter van de Eisenfelt Academy en ​heeft meer dan 30 jaar ervaring als trainer, coach en consultant.


In workshops en trainingen streeft Ron een optimale mix na van het presenteren van theorie, het geven van voorbeelden, meteen een oefening uitvoeren en feedback geven en ontvangen.
Zijn ervaringen met innovatietrajecten, start-ups en scale-ups heeft hij vertaald naar een scala van workshops betreffende de innovatiekracht van organisaties, de innovatie van de portfolio van organisaties en het in de markt zetten van nieuwe of vernieuwde producten en diensten.


Ron werkt in de Nederlandse en Engelse taal.

​Aan de slag met innovatie

Claus - Docent Eisenfelt Academy

Claus Neeleman

​Claus is trainer en trainings-acteur en heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring. Hij heeft als senior adviseur gewerkt bij Boertien Training en GITP en is van oorsprong Arbeids- en Organisatiepsycholoog.

Volgens Claus is een training/coaching zinvol als de deelnemers zich bewust worden van de veelheid aan opties (alternatief gedrag) in lastige situaties. ‘Mensen hebben een veelheid aan mogelijkheden, maar vallen vaak terug in voor hun bekend gedrag. De kunst is je bewust te zijn van alle opties, om vervolgens een bewuste keuze te maken voor het meest effectieve gedrag. Hierdoor is je invloed vele malen groter en creëer je in grote mate je eigen omgeving’. In de rol van trainer/coach leert hij zijn klanten hun voordeel op te doen met het toepassen van psychologische modellen, om zodoende meer effectiviteit te sorteren. Zijn credo hierbij is ‘Het gaat niet om de theorie maar om wat je ermee kan doen’.


Claus werkt in de Nederlandse en Engelse taal.